Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gairebé el 25% dels comerços de Centre Vila, l’Espirall i La Girada se sumen avui a la prova pilot de la reforma horària

Les botigues de Vilafranca viuen avui una jornada comercial diferent. Per primera vegada a Catalunya, es fa una prova pilot per adaptar els horaris comercials als que s’acostumen a fer a la majoria de països europeus.

És a dir, han obert més d’hora i tancaran menys estona al migdia amb l’objectiu de poder plegar, com a molt tard, a les 7 de la tarda. En total s’hi ha sumat una vuitantena de comerços del Centre Vila, l’Espirall i la Girada, les 3 associacions que juntament amb la Unió Empresarial del Penedès han tirat endavant aquesta iniciativa. Tot i així, des de les associacions són optimistes i creuen que avui s’hi acabarà sumant més gent per l’efecte boca orella. L’objectiu de la campanya, que porta per nom “Canvia el xip” és aconseguir un canvi d’hàbits, no només dels botiguers sinó també dels clients, perquè s’acostumin a comprar en uns altres horaris, sobretot aprofitant més la franja del migdia.

Un altre dels motius de la reforma horària és el fet de poder gaudir més estones en família i dedicar algunes hores d’aquest temps lliure o d’oci a fer activitats socials o de voluntariat, un canvi que acabaria repercutint en tota la societat. Per posar en valor aquests beneficis, les entitats organitzadores han programat activitats al carrer que es duran a terme entre les 6 i 2/4 de 9 del vespre. Així, s’organitzarà un taller de memòria amb persones grans que explicaran als més menuts a partir de fotos antigues com ha canviat Vilafranca al llarg del temps; una passejada familiar en bicicleta per l’entorn natural de la ciutat; una exhibició-taller de bitlles catalanes; tarda de jocs familiars i tradicionals construïts amb material reciclat; un taller per aprendre a ballar sardanes; i un taller de robòtica. Totes les activitats es realitzaran a l’aire lliure en espais públics d’arreu de la ciutat, tant al centre com a l’Espirall i la Girada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: