Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fomento inicia la informació pública de l’estudi de connexió de la xarxa ferroviària convencional amb l’alta velocitat al Penedès

El Ministeri de Foment ha iniciat aquest dimecres, amb la publicació en el BOE, la informació pública de l’ “Estudi informatiu del projecte de connexió de la xarxa convencional amb la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona a l’entorn de L´Arboç del Penedès.

Segons un comunicat del mateix ministeri l’objecte de l’estudi és definir el traçat de les diferents alternatives i seleccionar les òptimes per a la connexió entre la línia convencional de Sant Vicenç de Calders- L’Hospitalet, que constitueix l’ alternativa interior de les dues línies convencionals que arriben a Barcelona per el cantó oest, i la línia d’alta velocitat en el tram entre Sant Vicenç de Calders i Castellbisbal.
En concret en els dos llocs on les dues línies discorren més pròximes, com són a l’Arboç i a Vilafranca, permetent noves opcions d’explotació combinada utilitzant les dues xarxes ferroviàries, la d’alta velocitat i la línia convencional.
La informació pública ho és també a efectes mediambientals, perquè l’actuació està sotmesa al procediment d’impacte ambiental.
L’estudi estarà exposat al públic durant un període de 30 dies hàbils, a les subdelegacions del govern de Tarragona i Barcelona i unes separates-extracte s’exposaran als ajuntaments de L´Arboç, Bellvei, Subirats, Sant Sadurní, La Granada, Avinyonet i Castellet i la Gornal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: