Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ernest Urtasun defensa la proposta d’un referèndum pactat i acordat per Catalunya

L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha participat en un acte de campanya de la candidatura Catalunya sí que es pot, que es va celebrar ahir al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca.

L’acte estava presentat pel candidat vilafranquí en aquestes eleccions, Toni Peñafiel i comptava també amb la presència de dos membres més de la llista de Catalunya sí que es pot, Joan Giner i Núria Vila.
L’economista, diplomàtic i eurodiputat, Ernest Urtasun, va explicar quina és, en la seva opinió, la única sortida viable a l’actual problema sobiranista i que passa per treballar per aconseguir un referèndum legal i acordat amb Espanya, com va ser el cas d’Escòcia. I per fer-ho va assenyalar que els millors aliats a l’Estat i a Europa els té Catalunya sí que es pot.

A l’acte, però, també es va parlar de les altres propostes que planteja el programa de la coalició que agrupa ICV, Podem i Equo. En especial de la lluita per els serveis públics i la recuperació del camí perdut en aspectes com la sanitat i l’educació. De fet Toni Peñafiel assenyalava el triple repte que s’afronta en aquestes eleccions del proper 27 de setembre.
En primer lloc el repte de fer front a les necessitats de milers de persones que han estat molt castigades per la crisi econòmica.

Un segon repte és la necessitat de recuperar un govern i una Generalitat que no tinguin a sobre l’ombra de la corrupció. I finalment Peñafiel també insistia en el tercer repte, del debat nacional, amb la que consideren la proposta més realitzable en un futur, que és la del referèndum legal i acordat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: