Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds volen mobilitzar als afeccionats penedesencs per dur l’actuació de Sant Fèlix a Tarragona

Aquest any no hi ha concurs de castells però els vilafranquins s’han plantejat la seva actuació a la Diada del primer diumenge de festes a Tarragona com si fos el concurs.

Ho han fet amb els objectius castellers i també amb l’aposta per la mobilització dels afeccionats.
En quan als castells el cap de colla, Pere Almirall, assenyala que per Sant Fèlix es van quedar amb les ganes de descarregar tots els castells, perquè els tenen al seu abast i estan ben preparats. Per això ara es plantegen descarregar el Tres de 10 amb folre i manilles a Tarragona.

Així doncs, amb el principal objectiu de descarregar el tres de 10 els vilafranquins es plantegen la diada de Santa Tecla del proper diumenge 20 de setembre amb la intenció de portar a plaça els mateixos 4 gamma extra de Sant Fèlix. Obrint del Tres de 9 amb l’agulla, i afegint el Tres de10, la Torre de 8 neta i el pilar de 8.
Per aconseguir-ho necessiten portar molta gent a plaça, com a mínim unes 700 persones, i per això s’ha previst una mobilització similar a la del concurs de castells de Tarragona, és amb una gran crida als afeccionats, regalant samarretes, oferint autocars i fins i tot amb un dinar conjunt.

Els responsables de la colla recorden que sempre han anat a Santa Tecla a oferir grans castells, però que sortint de Sant Fèlix, sempre els ha estat complicat arrossegar gent a aquesta actuació. Destaquen però que en aquesta ocasió hi ha una clara possibilitat de descarregar el Tres de 10 i per això demanen la implicació de tots els afeccionats.
També és cert que altres colles que participen a la diada podrien platejar-se el mateix castell. En especial la local, la Jove de Tarragona, o la Vella de Valls.
Els Verds ja han descarregat en dues ocasions aquest castell que fora de la Tarraco Arena només han portat a plaça a casa, per Sant Fèlix i per Tots Sants. A més estan convençuts que el passat 30 d’agost no es va reflectir a plaça el bon treball que han fet en els assaigs d’aquest castell.
Altra cosa és el Quatre de 9 net, una construcció que de moment descarten per a Tarragona perquè encara està massa justa.
Els Castellers de Vilafranca tenen per endavant dos assaigs , avui i divendres, per preparar les construccions i resoldre l’encaix que va faltar per Sant Fèlix.
La diada de Santa Tecla se celebrarà aquest diumenge, 20 de setembre, a les 12 del migdia i comptarà també la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: