Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han repetit els castells de Sant Fèlix a Tarragona, en una diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla excepcional

L’ambient previ i la gran mobilització de les colles ja feien augurar que la d’ahir a Tarragona seria una diada excepcional. La Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca es veien les cares després de Sant Fèlix amb objectius de màxims i el resultat va ser un duel molt igualat que va permetre veure grans castells i risc en les decisions. Per la seva part, les colles locals, la Jove i els Xiquets van viure sensacions contraposades.

Els vilafranquins van completar la mateixa actuació que van fer el 30 d’agost. Van arrencar amb el tres de deu amb folre i manilles, una construcció que es va veure força segura en tot moment però que va acabar cedint a la descarregada, quan la canalla ja era pràcticament fora del castell. En segona ronda, van plantar els tres de nou amb folre i agulla, un castell que, tot i la seva complexitat, sembla fàcil quan el fan els Verds. La tercera ronda va servir per posar tota la carn a la graella i fer una demostració de força amb la torre de vuit neta, que van carregar després d’un intent desmuntat. El colofó i el que va permetre sortir de la diada amb bones sensacions va ser el pilar de vuit amb folre i manilles, que els vilafranquins van descarregar com sempre amb solvència.

La Vella va tornar a demostrar a Tarragona que està en un moment magnífic. Els rosats van carregar el quatre de nou amb folre i agulla en primera ronda per afrontar un quatre de nou net perfecte a la segona ronda que van aconseguir descarregar. No es van quedar aquí, ja que a la tercera ronda van apostar pel tres de deu amb folre i manilles, que va quedar en carregat. Van acabar amb el pilar de vuit amb folre i manilles, també va ser carregat.

Els Xiquets de Tarragona van ser els altres grans triomfadors de la jornada. Tot i no poder descarregar la torre de nou amb folre i manilles a la primera ronda, van carregar el cinc de nou amb folre, que fins ara se’ls resistia. També van completar el tres de nou amb folre i van coronar per primer cop a la seva història el pilar de vuit amb folre i manilles, tot i que no el van poder descarregar.

Finalment, la Jove de Tarragona no va tenir el dia, tot i que havia dipositat moltes esperances en la jornada. El cinc de nou amb folre els va quedar en carregat després d’una ratxa molt bona amb aquest castell. El tres de deu amb folre i manilles va quedar en intent i el quatre de nou amb folre se’ls va travessar, primer amb un intent desmuntat i després amb una caiguda quan encara estava per carregar. Van optar per acomiadar-se amb un pilar de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: