Divendres, 10 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acordat elaborar un pla d’acollida comarcal pels refugiats

Un dels acords més destacats del Ple del Consell Comarcal celebrat aquest dijous al vespre ha estat el de la moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània.

La moció s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups comarcals excepte la CUP que es va abstenir, perquè demanava que equiparar també a la immigració ordinària, i el PP que no va ser present en el Ple.
La moció proposa definir quin suport, és a dir serveis i infraestructures, pot oferir el consell comarcal per acollir les persones sol·licitants. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès insta el Govern espanyol a demanar una major dotació de recursos i que s’estableixin mecanismes perquè es transfereixin a les administracions municipals per a la gestió descentralitzada.
D’altra banda el govern també va portar a aprovació un expedient de modificació de crèdit corresponent al pressupost 2015. Dins les partides n’hi havia una que va generat debat i rebuig de l’oposició perquè contempla un increment de dedicacions d’alguns consellers de govern amb una partida d’òrgans de govern de 15.000€ que es finança amb l’anterior partida de personal eventual. És a dir que com que la normativa no permet contractar personal de confiança es trasllada la tasca als consellers. En aquest punt el govern de CiU i PSC es va quedar sol. ERC es va abstenir i hi van votar en contra la CUP i ICV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: