Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides preveu que els preus del vi aniran a l’alça aquesta temporada malgrat que els viticultors no ho notaran perquè la quantitat ha estat menor

Pagesos, viticultors, elaboradors i institucions dedicades al món del vi insisteixen que aquesta ha estat una verema força tranquil·la. Tot i que ha plogut, no ho ha fet en grans quantitats i els raïms s’han mantingut sans en tot el que portem de verema. Per això la qualitat està sent molt bona, tot i que la quantitat serà inferior que durant la collita del 2014.

Segons el president de Covides, Joan Marcè, això farà que els estocs estiguin més ajustats i, per tant, es preveu una certa pujada dels preus. El preu pròpiament del raïm també ha pujat una mica, però malgrat això, Marcè creu que els viticultors no ho notaran a la butxaca perquè la quantitat també ha estat més baixa del que és habitual. Ara mateix encara queden ben bé 10 dies de verema i el setembre sempre és un mes inestable. És per això que els viticultors encara no treuen la vista del cel perquè les pluges encara podrien tornar. Una altra dada destacada és que aquest 2015 la verema s’ha avançat respecte l’any passat, especialment en les varietats negres. A aquestes alçades, al Penedès, s’està collint la meitat que queda de la varietat xarel·lo i encara queda tota la parellada. Covides presentarà els vins d’aquesta collita, com fa sempre, a principis de desembre, tot i que aquest any i a causa de l’avançament de la verema, es preveu que els tinguin enllestits uns dies abans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: