Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge a la tarda es va celebrar el tradicional pregó de Fires i Festes 2015 que en aquesta ocasió va anar a càrrec del Foment Sardanista

El consistori de l’Ajuntament, encapçalat per Maria Rosell, va rebre a diversos membres de l’entitat al Saló de Plens, acompanyats per l’alcaldessa de Canyete la Real, Pepi Jurado, i altres representants del municipi malagueny agermanat amb Sant Sadurní.

L’Ajuntament va lliurar al Foment Sardanista una plaça commemorativa abans de dirigir-se al balcó per a pronunciar el pregó davant una plaça de l’Ajuntament plena.

Després que Maria Rosell donés la benvinguda i convidés als veïns i veïnes a gaudir al màxim dels actes de Fires, Joan Anton Soldevila i Aina Rosal van ser els encarregats de fer un repàs a alguns moments de la història de l’associació.

Una entitat que va néixer el 1945, quan un grup de joves que es reunia al Bar Novelty van decidir promocionar la sardana mitjançant una associació que van batejar com a “Fomento Folclórico y Excursionista”. A finals de la dècada dels 60 van començar a editar els programes en català i al 1977 prendria el nom actual de Foment Sardanista Sant Sadurní. Durant la seva intervenció, van reivindicar el ball de la sardana com a element singular de la tradició i la cultura catalanes i també van aprofitar per subratllar la voluntat creixent de molts catalans de defensar la seva singularitat i un model de país més respectuós i amb més oportunitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: