Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aproven una modificació del POUM per permetre la instal·lació d’algun altre tanatori

Un dels acords més destacats del ple ordinari celebrat aquest dimarts al vespre a l’ajuntament de Vilafranca ha estat l’aprovació inicial d’una modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística, sobre l’ús del tanatori.

El regidor d’urbanisme, Josep M Martí, va explicar que l’any 2008 la normativa marcava que només es podia oferir la funció de tanatori en la ubicació del que està funcionant l’actual. Això el deixava en monopoli. Davant les queixes veïnals dels preus elevats i amb la necessitat d’adapatar-se a les noves normatives que garanteixen la lliure competència es proposa la modificació eixamplant a diferents indrets la possibilitat d’oferir també el servei de tanatori.
El PP es va mostrar favorable a la proposta malgrat assenyalar que la presència d’altres empreses a vegades no garanteix la baixada de preus perquè els poden pactar. També va mostrar preocupació perquè un dels espais sigui a l’entorn del carrer del Comerç, pendent encara d’un pla especial.

Per part de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, també posava en dubte que una altra empresa signifiqui la baixada de preus, i per incloure el carrer del Comerç. Considera que cal una revisió amb atenció per veure com l’ajuntament pot influir en la baixada de preus sense necessitat de liberalitzar el sector i demanava deixar el punt sobre la taula.

Per part d’ERC, Mònica Hill observava positivament la proposta d’ampliar la lliure competència per abaratir el servei però considerant que la millor manera seria a través de concessió pública. També es mostrava contraria a incloure el carrer del Comerç.
Per part de la CUP Maria Ferrerons considera que cal municipalitzar el servei.
Finalment, també des del govern, el socialista Francisco Romero, apuntava que l’ajuntament no pot assumir tots els serveis i que cal prioritzar aquells que si no es fan des del sector públic no els farà ningú.
La proposta està ara a exposició pública, pendent d’al.legacions. Va ser aprovada amb els vots de CiU, PSC i PP, l’abstenció d’ERC i els vots en contra de la CUP i VeC.
El Ple també va aprovar la fusió dels consells municipals de Convivència i Policia Comunitària, amb els vots contraris de VeC i el PP, i una moció de suport a l’acollida dels refugiats víctimes de conflictes armats a la Mediterrania, amb la unanimitat de tots els grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: