Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aina Mallol reclama el dret a decidir dels Xicots

La cap de colla dels Xicots reconeix que amb un Tres de 9 carregat no és suficient per anar a Sant Fèlix.

En el transcurs de la tertúlia castellera d’aquest dilluns a Ràdio Vilafranca i Penedès TV en la que hi participen representants de les tres colles locals s’ha fet balanç de les diades de la Festa Major. Els Xicots amb el to més positiu per les grans fites del primer Tres de 9 carregat i pilar de sis descarregat de la seva història. També ha sortit a debat la qüestió de la possibilitat que els Xicots puguin reclamar la seva participació a la Diada de Sant Fèlix, seguint el que marca el protocol de la Festa Major. Un protocol que l’any 2002 va afegir una clàusula en la que s’indica que “s’atorga a les colles locals la possibilitat de participar a la Diada de Sant Fèlix quan tinguin el mateix nivell que les altres colles participants o quan hagin assolit un castell de 9 i la colla manifesti la voluntat d’actuar-hi i el compromís d’assolir-lo”.
Respecte al tema la cap de colla dels Xicots, Aina Mallol, reconeix que s’imaginava que aviat se li faria aquesta pregunta, i apunta que els Xicots han de continuar treballant. Mallol creu que ara per ara el que han fet no és suficient però reclama el dret de la colla a prendre la decisió.

El representant dels Castellers de Vilafranca a la tertúlia, Josep Maria Mateu, apuntava que en la seva opinió els Xicots encara no estan prou madurs per actuar per Sant Fèlix, una diada en hi participen les quatre millors colles.
Per la seva part el representant de la colla Jove, Manel Cantón, ha estat molt crític amb les veus que ja s’ha pronunciat en el sentit que cal revisar el protocol de la Festa Major, perquè del 2002 ençà han canviat molt les coses.

Cantón defensa la clàusula del protocol i considera que són els Xicots qui tenen el dret a decidir si actuen o no per Sant Fèlix.
Amb el Tres de 9 carregat del passat 29 d’agost els Xicots van fer història, però també van obrir un debat que de ben segur continuarà obert els propers mesos i que també hauran d’afrontar els futurs nous administradors de la Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: