Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada de recuperació històrica de la Plaça del Firal complementarà la fira Birrafranca

Els Xicots de Vilafranca i Eco Xarxa Penedès han presentat a Cal Noi Noi les múltiples novetats que tindrà la quarta edició de la fira de cervesa artesana catalana Birrafranca. La principal és que han organitzat una jornada de recuperació històrica al voltant de la Plaça del Firal.

A través de la recerca d’informació i de les veus dels darrers testimonis de l’antic mercat que acollia aquesta plaça vilafranquina, els Xicots oferiran una recreació lliure durant tota la jornada del dissabte. Hi haurà exhibició de bestiar i carros antics, artesans, personatges de l’època, castells a l’antiga i jocs per als més petits. A més, el grup de teatre de la colla ha preparat tres escenes representatives de l’activitat del mercat del firal que representaran sobre d’un escenari, a la mateixa plaça, i accions que interpretaran a peu de carrer.

El coordinador d’aquest projecte de recuperació històrica Enric Pagès ha explicat que la idea inicial de buscar informació sobre el mercat del Firal ha anat fent-se gran fins a convertir-se en una jornada a la qual volen donar continuïtat. Per la seva part, Fèlix Atsarà s’ha fet càrrec de recollir els testimonis i la informació sobre la plaça que ha servit de base per elaborar el programa d’activitats. Un col·loqui celebrat el cap de setmana passat va ajudar a consolidar aquesta informació.

Respecte a la fira de cervesa artesana catalana, que comptarà amb la presència de tretze elaboradors, passarà a ser gestionada per Eco Xarxa Penedès. L’entitat tindrà parada pròpia per a explicar el seu projecte i la seva idea de que les relacions d’intercanvi poden ser molt diferents al que ens té acostumats el sistema capitalista. Hi haurà un paquet de 4 euros per tenir el got i una tapa ecològica i començar a tastar les cerveses, jocs dinàmics per a la canalla i la possibilitat de fer servir la moneda social, almenys a la parada d’Eco Xarxa Penedès.
D’altra banda, els responsables de l’entitat han anunciat que una de les empreses elaboradores farà la cervesa de la fira de cara a l’any que ve.

La jornada comptarà amb una conferència, un taller de destil·lació i diversos concerts. Hi haurà activitat des de les deu del matí i fins a la mitjanit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: