Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de persones han participat al passeig artitzat, que posa de manifest el pòsit de la capitalitat cultural de Vilafranca

La Comissió d’Arts Visuals de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015 va organitzar ahir un “passeig artitzat” per tal de recórrer els espais de la vila que en aquests moments acullen projectes i obres artístiques.

La iniciativa va quallar i a l’entorn d’una cinquantena de persones van acabar participant en aquesta passejada que permetia descobrir o redescobrir tot el pòsit que està deixant la celebració de la capitalitat a la vila.
El punt de trobada era el claustre de Sant Francesc, on encara es pot visitar l’exposició “Nexes&Poètics” de Pere Casanovas i Pep Camps, la instal·lació “La pell que l’habita” d’Anna Cuscó i un dels punts del projecte “Registres de l’itinerari memòria” de Maria Martínez Miró. Allà, un dels integrants de la comissió, l’artista Fèlix Plantalech, explicava l’activitat.

Des del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca han destacat que les persones que es van interessar per la passejada tenien un perfil divers i que el fet que molts dels artistes participessin a l’activitat va generar molta complicitat i interès dins del grup.

La passejada va passar per diferents punts de Vilafranca on hi ha intervencions artístiques, com el parc del Tívoli, amb la pintura mural “En memòria dels qui ja no hi són”, de Miquel García, la Plaça del Campanar, amb “El Penedès filferrat” de Fèlix Plantalech, el carrer Sant Bernat, amb “El Centre d’atenció” d’Aura Gumà i els molts “Murs oberts” que artistes del col·lectiu Gargot van pintar el passat mes de juny.

L’èxit de l’activitat fa pensar els organitzadors en repetir l’experiència, tot i que no s’ha pres cap decisió en ferm al respecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: