Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos torna a tenir secció local d’ERC

Carme Vilanova és la presidenta de la nova etapa d’ERC a Santa Margarida i els Monjos, després que el passat 30 de juliol es constituís oficialment la secció municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, a les sales de l’Ajuntament Vell d’Els Monjos.

Amb la constitució oficial de la secció local es volen recuperar els 76 anys que el franquisme va interrompre.
El 19 d’abril de l’any 1931, dies després que Macià proclamés la República Catalana, Santa Margarida i els Monjos va celebrar la Festa de la República, tot col·locant aquest nom a la plaça de les Eres. El mes d’agost de 1931, la Margaridoia ja s’havia adherit a ERC, convertint-se en la seva seu social, i els republicans van celebrar el seu primer míting el 12 de novembre de 1931.

El mes de gener de 1939, quan les tropes franquistes del general Yagüe van ocupar el municipi, la societat la Margaridoia va ser saquejada, el local va ser clausurat i expropiat i 14 persones acusades de pertànyer a ERC van patir presó i d’altres exili.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: