Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull no anirà a la llista de ‘Junts pel Sí’ a les eleccions del proper 27-S

L’alcalde de Vilafranca ho ha anunciat en el decurs del programa diàlegs amb l’alcalde d’aquest divendres. Regull ha explicat que fa un mes van temptejar-lo per tornar a ser diputat al Parlament de Catalunya en la propera legislatura.

Considera que ara és moment de tancar una etapa, i mirar de tornar a tasques més enfocades directament a la vida municipal. La voluntat és dedicar més temps a Vilafranca, a la comarca i a la seva família.

 

Pere Regull ha deixat entreveure la possibilitat d’entrar a la Diputació per treballar per la comarca. Tot i això, aquesta encara és una opció que s’ha d’acabar de definir.

Fent balanç de les dues legislatures que ha estat al Parlament, un total de 5 anys, Regull reconeix que és difícil ser a tot arreu i que, per tant, feia una passa enrere per dedicar-se plenament a Vilafranca i la comarca. Ha recordat que al Parlament s’hi va a legislar, i no a governar. Però que sí ha pogut en aquests anys tenir un contacte més directe amb els Consellers del Govern, i que s’ha pogut fer pressió en algunes qüestions importants per la vila i la comarca.

En aquest sentit, i responent als qui el critiquen per el fet que el segon ambulatori encara no està en funcionament, Regull ha volgut recordar que d’un pressupost total de 7 milions 700.000 euros s’han executat 7 milions. Només queda pendent el tema del mobiliari, que espera es pugui resoldre en els propers mesos.

L’altre tema pendent que no s’ha resolt és el de la Vegueria. En aquest sentit explica que si no ha tirat endavant en aquesta legislatura ha estat en gran part a causa que certs representants i grups polítics d’algunes de les quatre comarques no hi ha posat tota la voluntat. Ha reconegut que la Plataforma per la Vegueria ho va intentar poc abans de les darreres eleccions, però que no hi va haver consens. I que després, ell va decidir tirar endavant una proposició de llei, que no va tenir suport i la resta de grups tampoc van fer-hi res.

 

Finalment la proposició no va arribar al darrer ple perquè no hi havia la unanimitat que hauria calgut per tirar-la endavant, i s’hi s’hagués portat a aprovació Regull diu tenir dubtes de què haurien votat alguns dels grups que suposadament hi estan a favor.

Ara considera que en la propera legislatura i amb la presència al Parlament per exemple de l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras; i de la de Sant Sadurní, Maria Rosell, aquesta qüestió es podrà reprendre i tirar endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: