Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mossèn Xavier Aymerich repassarà els seus records i vivències de 13 anys a Vilafranca en el pregó

Aquest divendres el programa “L’entrevista” de Penedès TV conversa amb mossèn Xavier Aymerich, que des de fa set anys és rector de Molins de Rei i que aquest divendres serà el pregoner de la Festa Major de Vilafranca de 2015.

A l’entrevista, enregistrada prèviament, Aymerich parla dels seus records de Vilafranca i de com des del primer dia va quedar impactat per la festa major. De fet quan amb 29 anys va acabar el seminari el van destinar a Vilafranca, ciutat que no coneixia. S’havia d’incorporar al setembre però per començar a situar-se va venir els darrers dies d’agost, just per la Festa Major. Aymerich recorda que va descobrir una ciutat de mesures molt humanes, que conserva l’esperit tradicional i exerceix capitalitat comarcal.
Sobre la festa major va descobrir algunes peculiaritats, com per exemple la relació de Sant Fèlix entre l’església i la societat civil.

Xavier Aymerich assegura que l’encàrrec dels administradors li va arribar per sorpresa i que ha suposat per a ell un repte i un gran honor.

Just desprès de rebre l’encàrrec el seu cap va començar a barrinar. Sempre que ha de preparar algun document dedica força temps a pensar-hi abans d’afrontar-se al paper en blanc. Sense desvetllar cap misteri apunta que en el pregó vol compartir les seves vivències, records i fins i tot alguna anècdota dels seus 13 anys a Vilafranca i en relació amb la Festa Major.
De fet des que viu fora de Vilafranca no s’ha perdut mai cap festa major.
Un altre fet que el relaciona amb la festa és la seva afició pels castells i la seva participació amb la colla dels Castellers de Vilafranca, com a casteller de pinya. Quan va ser ordenat capellà a Santa Maria es va muntar un pilar casteller i a partir d’aquí va començar a interessar-se pels castells.
Xavier Aymerich, és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma. Actualment és director de la revista Missa Dominical del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, delegat de litúrgia del Bisbat de Sant Feliu, i professor de català al Seminari de Barcelona.
L’entrevista s’emet aquest divendres a Penedès TV a dos quarts de quatre de la tarda i a dos quarts de vuit, just abans que Xavier Aymerich protagonitzi el pregó, que també serà retransmès en directe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: