Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Malgrat la pluja del vespre s’ha celebrat amb força èxit la quarta edició del BirraFranca

En aquesta ocasió la fira de la cervesa artesana catalana que s’organitza a Vilafranca des de fa quatre anys ha comptat amb major activitat al migdia, perquè ha coincidit en un entorn firal real, amb la celebració, per primera vegada, de la Fira del bestiar d’època.

La fira de bestiar només se celebrava fins al migdia, mentre que la Fira de la Cervesa Artesana, obria fins a la nit, organitzada per EcoXarxa, com una oportunitat de difondre els valors de l’ecologia i del cooperativisme, així com de donar a conèixer antics oficis que s’estan recuperant amb les activitats artesanes, com està passant amb la cervesa.
El BirraFranca comptava amb parades d’una dotzena d’elaboradors de cervesa. S’oferia l’opció de degustar una tapa ecològica i una cervesa per 4 euros.
La mostra és una bona oportunitat per tastar les novetats en cerveses artesanes.

La jornada va començar amb força èxit al migdia, una hora poc propícia per una fira d’aquestes característiques. Va tenir un moment complicat amb la pluja de la tarda, però es va revifar a la nit.

Aquesta activitat forma part de les accions de caràcter social, no necessàriament castelleres, de la colla vilafranquina organitzades amb la finalitat de donar-se a conèixer i obrir-se al públic en general.
La plaça Milà i Fontanals va comptar amb expositors d’una dotzena d’elaboradors de cervesa. En aquesta ocasió la majoria eren de les comarques de la Vegueria Penedès. Només n’hi havia dues de fora d’aquesta àrea. Concretament un elaborador del Bages i un de la comarca d’Osona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: