Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de cotxes segueixen remuntant al Penedès al juliol, amb un 40% més respecte l’any passat

Les associacions de venedors i concessionaris han aportat aquest mes d’agost dades sobre les vendes del mes anterior. Les matriculacions a tot l’estat es van situar al juliol per sobre de les 100.000 unitats, el que significa un augment del 23’5% respecte al mateix mes de l’any passat.

És el tercer mes durant aquest any que el mercat automobilístic espanyol supera les 100.000 unitats venudes, fet que suposa el millor resultat absolut al juliol des del 2008 i la pujada més pronunciada en un mes des del 1996. De la xifra total, uns 60.000 turismes van ser comprats per clients particulars, un 18% més en relació al mateix mes del 2014.
L’alça de les vendes de cotxes també s’ha produït a les comarques del Penedès. Al concessionari Jounou, el cap de vendes Manel Algar, apunta que situen l’increment a l’entorn del 40%, per tant, molt per sobre de la mitjana de l’estat.

El major volum de vendes es pot atribuir a diverses circumstàncies, començant per una major activitat econòmica general i pels ajuts del pla PIVE que, de fet, es preveu que esgoti el fons a finals d’aquest estiu. Però també a l’envelliment dels vehicles.

Al grup Jounou estan percebent, d’altra banda, un canvi en la demanda dels seus clients, que ara opten per vehicles amb més prestacions després d’un temps en què la prioritat era el preu.

El grup Jounou gestiona vehicles d’Opel, SEAT, Hyundai, Honda i SAAB, el que representa un 23% de les marques del mercat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: