Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les matinades apleguen cada cop a més gent a la Plaça de la Vila

Els que no han anat a dormir aquesta nit i els que s’han llevat més d’hora s’han trobat amb grallers i timbalers aquest matí a les set a la Plaça de la Vila per iniciar puntualment, després de la repicada de campanes, el toc de matinades.

Cada cop són més les persones que s’apunten a aquest acte tradicional de la festa que busca anunciar per tots els carrers de la vila que avui és el dia de Sant Fèlix. Les colles de grallers s’han repartit pels diferents barris acompanyats per gent de totes les edats. Per als músics, les matinades representen un moment molt especial de la festa.

Entre els que no es perden les matinades, hi ha perfils molt diversos, des dels joves que no han dormit fins a un avi i el seu nét que probablement eren el més gran i el més jove del grup que ha anat cap a Sant Julià.

A la plaça de la Sardana, els participants de les matinades han pogut esmorzar botifarra a la brasa i pa amb tomàquet. L’associació de veïns ha preparat esmorzar per a 400 persones.

Les associacions de veïns de Vilafranca col·laboren amb les matinades oferint esmorzar a tots els valents que continuen la festa o que l’han iniciat ben d’hora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: