Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les dades de l’atur tornen a ser positives l’Alt Penedès aquest juliol, amb un descens de 121 persones respecte el juny

Seguint la tònica d’aquests darrers mesos, les dades de l’atur a la comarca mantenen la tendència a la baixa. Com es desprèn de les dades que ha fet públiques l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, corresponent al mes de juliol, la baixada respecte el juny és de 121 persones menys a nivell global de la comarca. Uns descensos que continuen sent minsos, però que estan sent constants aquests darrers mesos.

Així, l’atur registrat a finals de juliol a l’Alt Penedès és de 7.470 persones, el que representa 121 menys de les que hi havia a finals de juny. Si ens fixem en la capital penedesenca, a Vilafranca hi ha registrades 3.288 persones a l’atur, per tant, 54 menys que el mes passat. A Sant Sadurní, els aturats registrats a finals del juliol són 680 persones, 5 menys que el juny; a Gelida pràcticament no hi ha moviment, amb una persona menys registrada i 508 persones en atur; i a Santa Margarida i els Monjos el descens és de 39 persones, situant-se en 537 persones registrades.

Des de l’Observatori d’Empresa i Ocupació treballen com a indicador amb la taxa d’atur registral. És una xifra que mesura la relació entre l’atur registrat i una aproximació a la població activa registrada calculada com a suma de l’atur registrat i la població de 16 a 64 anys afiliada a la Seguretat Social resident en el territori considerat. Cal tenir present també que la taxa d’atur registral i la taxa d’atur que proporciona l’EPA no són comparables ja que tant les fonts com els criteris per definir la població aturada, ocupada i activa són diferents.

Amb aquestes consideracions, cal dir que la taxa d’atur registral a l’Alt Penedès és del 15’57%, a finals de juny. A Vilafranca aquesta taxa estaria per sobre, amb el 17’54%. El municipi amb una taxa d’atur registral més elevada és Pontons, per sobre del 27%, tot i tenir només 44 persones registrades a l’atur. Seguit molt de prop per Torrelles, amb més del 25%, i 234 persones apuntades a l’atur.

El municipi que te la taxa d’atur registral més baixa és Torrelavit, amb poc més del 8%, i 51 persones registrades.

Pel que fa a dades generals de Catalunya, les persones registrades a l’atur eren 501.785 a finals de juliol, amb un descens de poc més de 9.000 persones el que representa un 1’79% menys respecte el mes de juny; i un descens de l’11’69% en l’interanual de juliol a juliol. A nivell de l’Alt Penedès la variació interanual de juliol a juliol se situaria en un 11’44% i unes 965 persones registrades menys que fa un any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: