Dijous, 23 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Criadors de Raça Penedesenca demana a restauradors i administracions que potenciïn els productes autòctons

Des de l’Associació estan treballant ja fa força anys per tal d’aconseguir que l’aviram penedesenc tingui més presència a les cartes dels restaurants de la comarca. Amb aquesta intenció, i per desestacionalitzar-ne el consum, de gall hi ha criadors que en tenen tot l’any i per exemple el volen potenciar aquests mesos d’estiu en les celebracions dels àpats de les festes majors.

Per Maria Antònia Udina,  portaveu de l’Associació, on cal fer també insistència és en els restauradors del Penedès per tal que hi apostin més seriosament i el tinguin a les seves cartes. Reconeix que el preu és més alt que en altres peces d’aviram com podria ser l’ànec; però el resultat a taula, diu, també és diferent. Considera que cal que els restaurants hi creguin.

Des de l’Associació defensen també què, ara que tenen la IGP reconeguda ja es pot parlar de que el Gall del Penedès té unes característiques i qualitat garantides. Un producte doncs recogut i que lliga perfectament amb els vins i caves del Penedès. En aquest sentit demana també a les administracions que a l’hora de fer recepcions i àpats, tinguin en compte el gall del Penedès.

Udina reconeix que fa uns anys es considerava que l’aviram semblava que només podia fer-se rostit amb prunes i pinyons, però què avui dia hi ha moltes receptes. Un exemple n’és l’ampli ventall d’oferta que es pot trobar a la mostra de cuina d’aviram que es fa durant la Fira del Gall. Un aviram, el del Penedès, amb la carn feta per no dura, i musculosa però no nerviosa; que segons Udina els dona un sabor únic i completament diferent a la resta d’aviram.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

09:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
10:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
10:30
El contrapunt
Eladio García - C's

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: