Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès perd ocupació hotelera el passat mes de juliol respecte l’any passat, i és la comarca barcelonina amb una baixa més forta

La Diputació de Barcelona ha fet pública l’enquesta flaix corresponent al juliol d’aquest 2015, un estudi que mostra els indicadors d’ocupació turística als allotjaments de la demarcació de Barcelona, ja siguin hotels, allotjaments rurals o càmpings.

D’aquest estudi es desprèn, pel que fa a l’ocupació dels establiments hotelers, que la comarca de l’Alt Penedès és amb diferència la que ha experimentat una caiguda més forta. Les dades només són negatives a l’Alt Penedès, amb 6,36 punts percentuals menys que el juliol de 2014; i el Maresme amb un descens de l’1’66. Si ens fixem en les ocupacions més baixes a nivell percentual, l’Alt Penedès també es troba entre les dues que estan per sota del 40%. Concretament un 38,04% de les places disponibles.

Si s’analitzen les dades per quinzenes, es pot observar què els quinze primers dies de juliol l’Alt Penedès manté un nivell d’ocupació lleugerament superior al 2014, però sense arribar al 45% i creixent un 0’24%; mentre que en la segona quinzena del mes es desploma, i perd prop de 13 punts percentuals, superant per poc el 31% de les places ocupades.

Molt diferent és la situació si ens fixem en les dades dels establiments de turisme rural. En aquest cas a nivell de tot el mes l’Alt Penedès creix poc més de 3 punts percentuals, i supera el 60% de les places. Per quinzenes, en aquest cas les dades són a l’alça amb dos punts percentuals en la primera i més de 4,60 en la segona. Fregant en aquest cas el 63% d’ocupació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: