Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La següent fase de les obres de restauració de Santa Maria es centrarà en la façana sud

Els treballs començaran el proper mes i tindran una durada d’entre 4 i 6 mesos. A banda de sanejar tots els mur i eliminar-ne la brutícia, alguns dels principals objectius d’aquesta obra seran recuperar les pintures que hi ha a la porta lateral de l’església i les que hi ha al pany de paret de la seva esquerra, descobertes aquest any.

També es netejarà de tots els elements que hi ha com els claus de les parets, posats principalment per suportar les heures que es van col·locar als anys 60. S’intervindrà en les teulades dels contraforts i de les capelles. I l’altre element que també formarà part d’aquesta intervenció son els quatre vitralls dels rosetons d’aquesta façana.

Les obres es podran fer  gràcies a les aportacions que particulars i institucions han fet en els darrers anys, i a la recaptació del concert de la Polifònica del passat mes de maig. La novetat més destacada és que per col·laborar en aquesta fase es podran apadrinar vitralls.

A més, per tal de continuar sumant recursos,  els propers dies de novena, entre el 22 i el 27 d’agost, es tornarà a obrir el cor de la basílica de santa Maria. Durant aquests dies diferents grups podran pujar per escoltar i veure els goigs des d’aquest emplaçament, que ofereix una vista espectacular de tota la nau de l’església, i on hi haurà una urna per fer aportacions voluntàries per contribuir a les obres d’aquesta segona fase corresponent a la façana sud.

I també per continuar recaptant fons, el proper divendres dia 2 d’octubre, a les 9 del vespre, l’Escolania de Montserrat oferirà un concert a l’església de santa Maria, patrocinat per la Fundació Pinnae. La recaptació d’aquest concert anirà a benefici de la segona fase de les obres, que estaran a punt d’iniciar-se. Les entrades tindran un preu de 15€, i es poden adquirir a la Rectoria, a Cal Solà, a Terradesports, i al Parquet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: