Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove de Vilafranca organitza tres actuacions commemoratives sota el lema “3 terços pels 5 anys”

5 anys, 5 castells, 5 places. Sota aquest títol, la Jove de Vilafranca farà la primera de tres actuacions castelleres molt simbòliques per a la colla batejades com els “3 terços pels 5 anys”.

Aquestes tres diades pretenen recordar totes les emocions viscudes durant aquests anys i, per això, estan adreçades tant a castellers actuals com a ex-castellers de la colla, amics, simpatitzants i afeccionat en general.
El primer terç serà aquest proper divendres, 21 d’agost. Per aquest dia la Jove ha preparat l’activitat “5 anys, 5 castells, 5 places” que consisteix en una cercavila que passarà per cinc places vilafranquines i s’alçarà un castell a cadascuna d’elles. Es començarà a les vuit del vespre des de la plaça Constitució i els altres castells es faran a la plaça Jaume I, plaça de la Vila, Monument a Milà i Fontanals a la Rambla i, per acabar, al local de la colla, Cal Peitabí, al capdamunt del C/ Casal.
Tot seguit, al passatge Alcover, hi haurà un sopar popular amb aportació de menges per part dels assistents i també una actuació musical per animar la festa, que és oberta a tothom qui vulgui.
Els propers mesos d’octubre i novembre es faran dues diades simbòliques més.
El 4 d’octubre es farà el segon terç, anomenat “Castells al mas”, a una masia de Can Lleó, a Sant Martí Sarroca. Aquí la Jove hi va alçar, l’any 2010, el seu primer castell complert amb camisa, un 3 de 6, en un assaig-festa-dinar de tots els castellers.

Enguany es repetirà l’experiència amb la il·lusió de poder fer una diada castellera i alçar el mateix castell amb un pis més.
Després, es farà un dinar i una festa posterior, tal i com es va fer en aquella ocasió, on s’espera que hi assisteixi molta gent de la que ha passat per la colla.

El tercer terç, anomenat “Tornem a l’origen”, que posarà punt i final als actes del 5è aniversari, serà el 8 de novembre a Manresa, a la plaça de Crist Rei. La Jove tornarà a fer castells a la mateixa diada que va acollir la primera actuació de la colla, el 14 de novembre de 2010, convidats pels Tirallongues de Manresa. En aquesta actuació, una de les darreres de la temporada, la colla està treballant per fer-hi la mateixa actuació de fa 5 anys també amb un pis més. Això voldria dir descarregar el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 3 de 7, a banda de pilar de 5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: