Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove de Vilafranca celebra demà la primera de les tres actuacions commemoratives sota el lema “3 terços pels 5 anys”

“5 anys, 5 castells, 5 places”. Sota aquest títol, la Jove de Vilafranca farà la primera de tres actuacions castelleres simbòliques que la colla ha batejat com els “3 terços pels 5 anys” per celebrar el seu cinquè aniversari. Aquestes tres diades pretenen recordar totes les emocions viscudes durant aquests anys d’existència de la Jove.

La primera activitat, que tindrà lloc demà a partir de les vuit del vespre, consisteix en una cercavila que passarà per cinc places vilafranquines on s’alçaran castells. La sortida es farà des de la plaça Constitució i els altres castells es faran a la plaça Jaume I, plaça de la Vila, Monument a Milà i Fontanals a la Rambla i, per acabar, al local de la colla, Cal Peitabí, al capdamunt del C/ Casal. Tots aquests espais han estat importants per algun motiu per a la colla. A més, la Jove reestrenarà, en el marc d’aquesta activitat, una peça de música de gralles del compositor Manel Rius.

La vicepresidenta de la colla ha avançat que aquesta peça també la faran sonar per la festa major en un pilar caminant que no serà el d’entrada a plaça.

Sobre els actes del “5 anys, 5 castells, 5 places”, després del recorregut inicial, hi haurà un sopar popular al passatge Alcover amb aportació de menges per part dels assistents i també una actuació musical per animar la festa. Tot plegat és obert a tothom qui vulgui participar-hi.

Els propers mesos d’octubre i novembre es faran dues diades simbòliques més. El 4 d’octubre es farà el segon terç, anomenat “Castells al mas”, a una masia de Can Lleó, a Sant Martí Sarroca.
El tercer terç, anomenat “Tornem a l’origen”, que posarà punt i final als actes del 5è aniversari, serà el 8 de novembre a Manresa, a la plaça de Crist Rei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: