Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Colla Jove farà un pilar caminant des de l’Ajuntament fins la Basílica just abans de la processó de Sant Fèlix

La Jove té la intenció de portar un pilar de 4 en l’anada a la processó de diumenge. El pilar caminarà els 100 metres i escaig que separen la plaça de la Vila i la porta sud de la Basílica de Santa Maria. Sortirà abans de dos quarts de set i anirà acompanyat musicalment per [...]

La Jove té la intenció de portar un pilar de 4 en l’anada a la processó de diumenge. El pilar caminarà els 100 metres i escaig que separen la plaça de la Vila i la porta sud de la Basílica de Santa Maria. Sortirà abans de dos quarts de set i anirà acompanyat musicalment per la peça A Vilafranca, de Manel Rius. Aquesta és una melodia que, fins ara, no s’utilitzava gaire i el compositor Jesús Ventura n’ha fet uns arranjaments per a l’ocasió.

El pilar també haurà de superar els esgraons per arribar a la porta de la Basílica, des d’on girarà per saludar la plaça. La Colla Jove “vol recuperar la tradició del pilar caminant vilafranquí i reivindicar-se com a part de la festa”. De fet, hi ha documentació històrica que indica que a Vilafranca s’havia portat el pilar de 5 caminant en el trajecte entre Ajuntament i Basílica, i que va esdevenir un exercici molt valorat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: