Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La canalla de les colles castelleres afronta la primera diada castellera infantil amb la voluntat que “tothom pugui pujar”

El proper dimarts 1 de setembre, la festa major de Vilafranca viurà la primera diada castellera infantil. La diada és fruit dels canvis que s’adopten aquest any amb l’objectiu de racionalitzar els horaris de la festa.

La canalla dels Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca es trobarà a les 11 del matí a la placeta de Santa Maria, on es farà un esmorzar. Després aniran en cercavila pel carreró de Santa Maria i fins a la Plaça de la Vila, on actuaran a les 12 sobre l’entarimat que hi haurà instal·lat. L’actuació constarà de tres rondes conjuntes i pilar i es preveu que acabi amb un castell de germanor amb castellers de les tres colles.

En nom dels administradors de la festa major 2015, David Tudela explicava que la diada serà un moment especial per als castellers més joves.

Per part del Consell de la Festa Major, Imma Pulido recordava per què es va prendre la decisió de dotar d’espai propi els castells dels petits.

En una roda de premsa de presentació presentada pel regidor de Cultura Raimon Gusi, els caps de colla de la canalla han expressat la voluntat que la diada infantil sigui la oportunitat ideal perquè tothom pugui pujar en alguna de les construccions i, en algun cas, han avançat alguns dels castells que volen portar a plaça.

Es preveu que cada colla porti entre 40 i 50 castellers, entre els habituals, gent nova i canalla que s’ha incorporat especialment per a l’ocasió.

La primera diada castellera infantil serà retransmesa en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV, com la resta de diades de la festa major 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: