Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Xicots de Vilafranca han sumat aquest diumenge la quarta tripleta de 8 de la temporada, a Castelldefels

Els Xicots de Vilafranca han sumat aquest diumenge la quarta tripleta de 8 de la temporada, a Castelldefels

La colla vilafranquina, que actuava per novena vegada a la festa major d’aquesta ciutat, hi ha portat per primer cop la torre de 8 amb folre.

Els Xicots, així com els Castellers de les Roquetes, hi han estat convidats pels Castellers de Castelldefels.
Els de la camisa vermella no volien abaixar el llistó a dues setmanes de la Festa Major de Vilafranca. Per això l’actuació ha estat de màxims, començant pel castell emblema d’aquesta primera meitat de la temporada, el 3 de 8. L’estructura s’ha executat sense massa dificultats i ha encarrilat l’actuació.
Així, en segona ronda els Xicots han encarat la torre de 8 amb folre, la quarta de la temporada i la millor de les realitzades enguany. El tronc s’ha muntat i desmuntat amb agilitat, mentre que el peu s’ha mostrat ferm i ha sostingut amb solidesa el castell. Finalment, el 4 de 8 ha completat la nova tripleta de 8 vilafranquina.

Després de la ronda de pilars, en què els Xicots han ofert un vano de 5, la colla ha realitzat una prova de peu de 3 de 9 amb folre, que s’ha pujat fins a quints. Aquest assaig s’afegeix així a l’intensiu treball que s’està realitzant aquests dies per lligar la soca i el folre de l’estructura del 3.
Amb el 3 de 8 descarregat, el tretzè de la temporada, els vermells igualen ja el total de realitzats l’any passat. D’altra banda, els Xicots mai havien assolit quatre torres de 8 folrades abans de la Festa Major. Tot plegat permet afirmar que la colla arriba a les portes de la gran cita del 29 d’agost amb molta feina feta i amb els millors registres de la seva història.

Els Xicots mantenen aquesta setmana els assaigs dimecres a les nou del vespre i divendres a les deu. D’altra banda, la colla vilafranquina actuarà el cap de setmana que ve a l’Arboç, dissabte al vespre, i a Castellbisbal, diumenge a la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: