Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca han descarregat per primer cop la torre de 8 amb folre a Màrtirs Street

L’actuació castellera de Màrtirs Street va significar un pas endavant per a les colles participants, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.

Aquesta diada nocturna va veure dissabte al vespre la tercera tripleta de 8 de la temporada dels Xicots. De fet, la colla local va descarregar a la plaça de la Vall del Castell la primera torre folrada que s’ha vist a Vilafranca fora de la plaça de la Vila. Amb la confiança d’haver-ne descarregat dues el cap de setmana anterior, el castell va pujar molt ràpid i es va poder descarregar abans que les dificultats a nivell de folre fossin insalvables.
El castell d’obertura dels vermells una vegada més va ser el 3 de 8. Aquesta construcció, que es vol col·locar damunt d’un folre per la Festa Major, s’ha completat dotze vegades enguany, totes en actuacions consecutives. Per acabar, el 4 de 8, descarregat amb solvència, va arrodonir l’actuació. Els Xicots van cloure amb un vano de 5, descartant el pilar de 6, que no va anar del tot bé durant l’assaig de divendres i que prefereixen seguir millorant.

Els Castellers de Barcelona, per la seva banda, van completar a Màrtirs la seva primera tripleta màgica d’enguany. Si bé van descarregar el 5 de 8 amb tranquil·litat, van haver de suar per defensar tant el 4 com el 3 de 9 amb folre. A la ronda de pilars, van desmuntar un peu de pilar de 7 amb folre i finalment van optar per tancar l’actuació amb un pilar de 6.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: