Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra detenen a Vilafranca i Vilanova 5 persones per cometre 7 estafes a Lleida

Els estafadors haurien aconseguit més de 21.000 euros en estafes denunciades a Lleida, mitjançant “el timo de l’estampeta”

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 20 d’agost dos homes, de 67 i 38 anys, i tres dones, de 61, 36 i 34 anys, l’home més jove de nacionalitat argentina i la resta de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de set delictes d’estafa.
Des de l’agost de 2012 agents de la Unitat d’Investigació de Lleida duien a terme una investigació arran d’unes estafes, efectuades amb la modalitat coneguda com a “el timo de l’estampeta”. Fins el mes de març d’aquest any s’havien denunciat set estafes, sis en diferents barris de Lleida i una al municipi d’Albatàrrec. Amb totes elles els estafadors havien aconseguit més de 21.000 euros. En el últim fet van estafar 6.000 euros a una dona de 85 anys.
El fet que els estafadors tenien molta mobilitat pel territori espanyol, no estaven identificats i planificaven de forma molt espaiada les estafes a Lleida, va dificultar molt el seu seguiment.
Després de nombroses indagacions, els Mossos van poder determinar que els estafadors formaven part d’un grup criminal molt actiu a tot l’estat. Buscaven víctimes, majoritàriament d’edat avançada, a les quals podien enganyar més fàcilment. Es guanyaven la seva confiança amb una escenificació molt ben teatralitzada i un cop la víctima els lliurava els diners, desapareixien sense utilitzar cap tipus de violència ni deixar cap rastre.
Els investigadors van poder determinar que els presumptes autors dels fets serien un grup familiar, encapçalat per un home de 67 anys amb un ampli historial delictiu, que residien a Vilafranca i Vilanova.
El 20 d’agost, agents Lleida es van desplaçar a les dues ciutats per detenir les 5 persones. A Vilafranca van detenir els pares i una de les filles, i l’altra filla i la seva parella a Vilanova.
El pare va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar, donat el seu estat de salut, i la resta de detinguts van ser traslladats a Lleida després que un jutge autoritzés el canvi de partit judicial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: