Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls, en general, valoren positivament els canvis en la tronada d’aquest 2015

Els canvis en l’ubicació de la tronada també han afectat als balls que en comptes de situar-se a la font dels alls, s’han col·locat a l’Avinguda Tarragona. Fa mesos que la decisió dels administradors i el Consell de la Festa Major es va presentar davant els balls, però fins avui no s’ha vist realment com ha afectat el canvi.

Les peces del seguici, el drac, l’àliga i els gegants s’esperaven en una zona habilitada, on hi ha la parada de l’autobús, mentre que la resta de balls es col·locaven darrera. Abans de començar la cercavila, alguns d’ells valoraven els canvis. Per exemple, des de les cotonines i el ball pla ho veien amb bons ulls. També n’hi havia d’altres que eren més diplomàtics, com els Figuetaires, que tot i que ho veuen positivament volen esperar a fer una valoració conjunta amb la resta de balls. També n’hi ha que han trobat a faltar començar a ballar a la Rambla Sant Francesc, com és el cas dels panderos.

El drac ha sortit 6 minuts després de les 12 del migdia, força estona abans del que era habitual. Tot i així, a mesura que anava avançant tot el seguici, els balls s’han anat distanciant. Especialment al carrer de la Parellada, on gairebé no s’hi cabia. El fet que la tronada aquest 2015 hagi caigut en dissabte ha fet que molta més gent hagi pogut seguir la cercavila i s’ha notat un augment de públic molt important al llarg de tot el recorregut.

Per això, a l’hora de la veritat, els balls han entrat a plaça aproximadament a la mateixa hora que altres anys, igual que ho han fet els falcons i les colles castelleres que han començat l’actuació quan passaven pocs minuts de les 3 de la tarda.

També durant la cercavila els castellers de Vilafranca han aixecat un castell inèdit, un 7 de 7 amb dues agulles. No ho han fet en un lloc qualsevol perquè en aquest punt ja hi han aixecat altres construccions. Concretament a la cruïlla entre els carrers de la Cort i la Plaça de la Constitució, just davant de la farmàcia Miralles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: