Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Administradors de la FM de Vilafranca eliminen la música de l’Entrada de Sant Fèlix, estrenada l’any passat

Escrita per Miquel Benito a petició dels Administradors del 2014, la música de l’Entrada de Sant Fèlix ha tingut una vida efímera. El quintet d’aquest 2015 ha optat per no utilitzar-la i tornar a l’Entrada clàssica.

La música de l’Entrada de Sant Fèlix va ser una de les novetats destacades de la passada Festa Major i es va estrenar interpretada per Els Vinardells, acompanyats d’un trombó i de manera amplificada.
L’administrador Ramon Güell explica els motius que els han dut a eliminar la música i tornar al format clàssic d’Entrada.
Aquest canvi se suma a la bateria de mesures anunciades fa uns mesos per els Administradors i el Consell de la Festa Major per tal d’agilitzar processons i cercaviles i aconseguir uns horaris més racionals.

Recordem que la cercavila del dia 29 sortirà del monument a Milà i Fontanals, guanyant els 20-30 minuts que calien per netejar la rambla i retirar coets després de la Tronada. La diada castellera d’aquesta primera jornada de Festa Major tindrà una primera ronda conjunta i les processons dels tres dies començaran un quart d’hora abans, a dos quarts de 8.
El dia 30, els balls entraran a plaça des del Reno a partir d’1/4 de 12 i es crearà un cordó humà per facilitar l’entrada dels balls i les colles castelleres, que ho faran de dos en dos des dels carrers de la Cort i Santa Maria.
Els Administradors confien que d’aquesta manera, la diada castellera de
Sant Fèlix comenci a dos quarts d’1 del migdia, guanyant mitja hora com explica David Tudela.
El dia 1 de setembre a les 12 del migdia es farà una diada castellera infantil i les colles ja no actuaran a l’acabar la cercavila de la Festa Major dels Petits; només ho faran Els Falcons.

Els Administradors demanen que es respecti el cordó del dia 30, format per voluntaris, i que els balls i les colles castelleres col·laborin i es facin seus els canvis.
Els Administradors recalquen que tots aquests canvis han estat consensuats amb el Consell de la Festa Major i l’ajuntament de Vilafranca “a fi de bé”.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: