Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mural de Joan Raven Creatura busca la “dignificació” del vestíbul del claustre de Sant Francesc

L’artista vilafranquí Joan Raventós, Joan Raven, esta creant aquests dies un gran mural a les parets del vestíbul del Claustre de Sant Francesc. Amb el títol de Creatura, l’artista vol parlar de la creació i de les idees que es relacionen amb aquest concepte.

A través de figures humanes, vegetals com els xiprers o els ceps i de matèries com la terra i el foc, Raven dibuixa “la combustió com sacrifici, entès com a part de la qual el creador es desprèn per crear la criatura i com a acte que la criatura fa per tornar, en algun moment, a l’origen”.

Tenint en compte l’espai del Claustre de Sant Francesc, Joan Raven també vol fer en aquest mural un homenatge a la paraula. Tot plegat amb el llapis com a via per a fer realitat el projecte i per dignificar el vestíbul del claustre.

Joan Raven uneix en els seus projectes l’art al seu coneixement de ioga. La pràctica del budisme i del xamanisme li han permès aprofundir i crear vincles d’unió amb el pensament i les manifestacions místiques i espirituals d’altres cultures. El mural Cretaura és un projecte inclòs dins el programa d’Arts Visuals de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: