Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cordó de seguretat i l’entrada a plaça de les colles per separat, ha donat uns bons resultats en aquest primer any de canvis per Sant Fèlix

Després dels canvis d’ahir en la tronada, avui una de les novetats més destacades ha estat l’organització de l’entrada a la plaça de la vila tant per part dels balls com de les colles.

303El drac havia d’entrar a plaça a ¼ de 12 i a les 11 ja s’esperava a la cantonada del Reno. A l’hora prevista, en punt, el drac ha començat a ballar i tot seguit ho han anat fent la resta dels balls. Des d’una estona abans, els 30 voluntaris que formaven el cordó de seguretat ja estaven preparats amb unes armilles taronges per mantenir una zona sense públic amb la voluntat de facilitar l’entrada a plaça dels balls i les colles castelleres. Es tracta d’una mesura que han introduït aquest any i que esperen anar millorant de cara a propers Sant Fèlix.

Les colles també han notat canvis en l’entrada a plaça. A banda del cordó de seguretat, una altra de les novetats ha estat que l’accés s’ha fet de manera separada segons la seva posició a la plaça. Els Minyons i la Joves de Valls ho han fet pel carrer de la Cort, mentre que els castellers de Vilafranca i la Vella de Valls han entrat pel carrer Santa Maria, com era habitual. En general la valoració dels canvis és positiva. Tant els Minyons com la Joves creuen que la millora ha funcionat.

Els de la colla de Terrassa arribaven pràcticament fins a la meitat del carrer Coll, mentre que la Joves s’ha esperat a la Plaça Jaume I per fer la seva sortida cap a la plaça fins que els minyons no estaven pràcticament col·locats.

Els qui tradicionalment sempre tenien més problemes per accedir a la plaça de la Vila eren els de la colla vella, perquè eren els últims en fer-ho. Tot i les millores d’aquest any, creuen que no són suficients. El seu president proposa, fins i tot, controlar l’accés a la plaça des del carrer de Santa Maria.

Des dels verds, no hem pogut parlar amb el seu president Jou Cabré, però sí que ho hem fet amb un dels excaps de colla que més ha batallat per racionalitzar els horaris de festa Major. Lluís Esclassans valora els canvis amb prudència i creu que de cara a propers anys s’haurien de prendre més mesures.

Les colles locals han entrat a plaça força puntuals, poc després de les 12 del migdia per fer els seus pilars i tot seguit, ha començat la diada castellera. Ho ha fet més puntual que mai. Havia de començar a 2/4 d’11 i el primer castell s’ha aixecat quan només passaven 7 minuts de l’hora prevista. La primera ronda completa ha finalitzat quan passaven 11 minuts de la una.

Comentaris

  1. Espartaco

    Ha començat puntual gràcies a que obria plaça la Vella. Si hagués començat la Joves encara estaríem esperant

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: