Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bicentenari dels Diables de Vilafranca ha mostrat el paper del ball al llarg dels darrers quaranta anys

El Ball de Diables de Vilafranca ha tancat aquest dissabte els actes del bicentenari amb la trobada de les colles d’ex diables, des de finals dels seixanta i fins a l’actualitat.

La jornada va ser intensa i emotiva per als participants i va tenir el punt culminant amb les cercaviles de foc pels carrers del centre i els versos que es van recuperar d’èpoques anteriors a l’escenari del Palau Baltà.
Els més veterans que van participar a la trobada van ser els ex diables de la colla Rosakis.

Aprofitant la trobada, un dels ex diables veterans va resumir en un vers la seva experiència.

Els versos que els diables de diverses generacions van llegir davant del palau Baltà van servir per fer un repàs a la trajectòria del ball i als temes d’actualitat de cada època, així com al pòsit que va deixar cada colla per als qui agafaven el testimoni.

Els actes del bicentenari acabaven amb la jornada de dissabte però encara es podrà visitar durant els propers dies l’exposició que s’inaugurava al Fòrum Berger Balaguer sobre els 200 anys del Ball de Diables de Vilafranca. L’estudi Ladyssenyadora ha estat l’encarregat d’organitzar tot el material que s’hi pot veure.

Durant la inauguració de l’exposició, el regidor de Cultura Raimon Gusi destacava el pes d’un Ball de Diables com el de Vilafranca dins de la cultura popular i tradicional catalana.

La celebració del bicentenari ha coincidit amb el fet que Vilafranca ostenta aquest 2015 la capitalitat de la cultura catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: