Dimarts, 22 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball d’en Serrallonga celebra aquest diumenge el 35è aniversari amb una trobada de balls d’arreu de Catalunya i la recuperació del sainet del 1886

Aquest cap de setmana l’olor de pólvora inundarà els carrers de Vilafranca. Si dissabte els diables seran els protagonistes amb la culminació dels actes del bicentenari, diumenge els serrallongues ocuparan la vila amb els seus trabucs.

Aquest 2015 fa 35 anys que es va recuperar aquest ball a tot Catalunya i els vilafranquins han preparat diverses activitats per celebrar-ho. Per això han convidat a 5 de les 9 colles de balls de Serrallonga que hi ha a Catalunya, inclosos els de Vilafranca. Els convidats seran els balls de Vilanova, Tarragona, Terrassa, els Monjos i Sant Quintí, a banda dels Miquelets de Badalona. Les 3 colles restants que hi ha a Catalunya: Torredembarra, La Trinxeria de Bao i St. Hilari Sacalm, no hi podran assistir. L’acte més destacat serà la recuperació del sainet del 1886, que dura aproximadament una hora i mitja. El text ja es va intentar recuperar en el 25è aniversari, però finalment va quedar pendent i aquest diumenge es podrà escoltar per primera vegada. Per fer el sainet comptaran amb l’ajuda d’exmembres del ball i dels Miquelets. De moment ja han fet diversos assajos conjunts perquè l’obra té força diferències amb la que els Serrallonga interpreten el 31 a la plaça de la vila i perquè hi ha molt més text.

Els actes començaran al matí a 2/4 d’11 amb jocs infantils, inflables, tallers i jocs tradicionals a la Plaça Jaume I. A les 11 està previst que totes les colles convidades facin el seu sainet a la mateixa plaça. A la una del migdia i haurà l’Hora del Conte per als més petits sota el títol “Qui sou vós que no us conec?” i un vermut popular. En acabar es farà un dinar de germanor al preu de 5 euros. Tothom qui s’hi vulgui apuntar ho pot fer enviant un correu electrònic a l’adreça .

Ja a la tarda, es farà una cercavila amb totes les colles de Balls d’en Serrallonga que sortirà de la Font dels Alls i que passarà pel carrer de la Cort, la Plaça de la Constitució, la Plaça de l’Oli i la Plaça Jaume I.

Després de goigs, cap a 2/4 de 10 de la nit, davant al Palau Baltà, arribarà el moment més esperat amb la representació del sainet del 1886.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: