Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de Malcasats atrau cada vegada més públic en les diferents representacions que s’han fet els dies 29 i 30

Aquest any han fet l’obra a la Girada, a la Plaça dels Països Catalans, a la Plaça de les palmeres, la Plaça Lluís Via, en dues ocasions, la Constitució i la Plaça del Carme. Les representacions s’han fet a les 7, les 8 i les 9 del vespre i, com sempre, han tocat molts temes de crítica social i política.

Es tracta d’un ball parlat que al segle XIX s’havia representat a la Festa Major en diverses ocasions. Semblant al Ball de Dames i Vells i al Ball de les Criades, gira al voltant de la sàtira i la crítica social a partir de les desavinences de quatre parelles de matrimonis que representen diferents categories socials acompanyades per les tres autoritats, el Mossèn, l’Alcalde i el Municipal. Just abans de la processó d’aquest dia 30 tots ells arribaven per les voltes de la Constitució al ritme dels Folkatr3s, que els han acompanyat amb música en directe durant tots els dies. Com sempre, els versos tracten temes espinosos o compromesos i en aquesta ocasió tampoc han faltat les crítiques al consistori vilafranquí. Aquest dia 30 els Malcasats van representar les obres amb megafonia, fet que va permetre que tot el públic pogués escoltar els diàlegs amb molta més claredat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: