Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alfons Méndez pinta el Déu del vi en un mural exterior a l’Ateneu municipal

El pintor pendesenc ha acabat de pintar una representació de Bacus a la paret lateral de l’Ateneu, una llosa d’uns 12 metres d’alçada i a la vista de tothom qui hi passi. El Déu del vi es pot observar amb raïm a la mà dreta i amb el braç d’una dona que l’abraça per darrera. [...]

El pintor pendesenc ha acabat de pintar una representació de Bacus a la paret lateral de l’Ateneu, una llosa d’uns 12 metres d’alçada i a la vista de tothom qui hi passi. El Déu del vi es pot observar amb raïm a la mà dreta i amb el braç d’una dona que l’abraça per darrera. Segons explicava l’autor del mural, Alfons Méndez, va decidir pintar aquesta figura humana perquè permetia recrear-se amb els detalls, com per exemple, les ombres de la cara.

Aquest mural forma part dels actes preestablerts de Vilafranca com a Capital Cultural Catalana. Una de les dificultats amb la qual s’ha trobat el pintor del Pla del Penedès és l’alçada on ha hagut de treballar i l’espai petit des d’on ho ha fet, una grua que l’acosta a la paret. Méndez ha aprofitat que la paret de l’Ateneu està quadriculada per poder proporcionar correctament el què volia plasmar.

Alfons Méndez no es dedica professionalment a la pintura, sinó que està acabant el grau d’enginyer mecànic. El mural està agradant molt i aquesta bona rebuda es plasma a través dels curiosos que s’acosten a la pintura. Méndez explicava que, tot i no li agrada massa que el mirin quan treballa, s’hi ha acabat acostumant. A partir d’ara, doncs, ja es pot observar aquesta gran pintura a la paret lateral de l’Ateneu Municipal.

Comentaris

 1. Amant de l'art

  Molt mediocre que vilafranca capital cultural llogui “artistes”que copien indiscrminadament….realment penós

  1. Anna Vallhonesta

   Hola,

   Tots els comentaris són benvinguts però, no en publiquem des de correus electrònics anònims. Si vols fer algun comentari, pots fer-lo amb nom i cognoms.

   Moltes gràcies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: