Dijous, 13 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, Vilanova, Igualada i Manresa quedaran connectades amb la fibra òptica a finals d’any

Les quatre capitals de comarca quedaran connectades amb la fibra òptica de la Generalitat a través de l’Eix Diagonal, que uneix Vilanova i la Geltrú amb Manresa per la C15, i l’últim tram de l’Eix Transversal que mancava per fer.

El projecte de desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica per la C15 partirà del node ubicat a l’edifici Neàpolis de Vilanova fins al punt d’interconnexió de la C15 amb l’A2, a Igualada. El projecte es troba actualment en procés de tramitació d’autoritzacions i permisos per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i el seu termini d’execució és de quatre mesos des de la seva obtenció.
Pel que fa al tram comprès entre Manresa i Calaf per la C25, suposarà completar el desplegament de la xarxa troncal per l’Eix Transversal des de Cervera a Riudellots de la Selva i tancar l’anell de fibra òptica entre Manresa, Cervera i Martorell. Aquest projecte es troba actualment en procés de licitació i està previst que les obres comencin i acabin el darrer trimestre d’aquest any 2015.
En la presentació del projecte, ahir dimecres, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va destacar que l’actuació garanteix el model de creixement intel·ligent del Govern català i el seu model de reequilibri territorial.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha assistit a la presentació a costat dels 3 altres batlles implicats, ha dit que el projecte és fonamental.
L’acte, adreçat també a les empreses participants i altres agents econòmics involucrats en el projecte, també ha comptat amb la presència del president de la Unió Empresarial del Penedès, Santi Carda.
El sadurninenc afirma que la fibra òptica és vital per a les empreses i recorda que la UEP va promoure a principis d’any un manifest públic, al qual es van adherir un centenar d’empreses i institucions, per reclamar el seu desplegament al Penedès.
A partir d’aquesta xarxa troncal, els municipis del Penedès i els seus polígons industrials podran tenir accés a la fibra òptica, prèvia contractació del servei amb una operadora privada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: