Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la festa de benvinguda als 500 infants refugiats sahrauís del projecte ‘Vacances en Pau’

El proper diumenge 19 de juliol, a la zona esportiva tindrà lloc la celebració de la festa central de les Colònies per a Infants Sahrauís a Catalunya que durant els mesos de juliol i agost estaran acollits arreu de Catalunya.

Cada any la festa central de benvinguda es fa en una població diferent i enguany es fa a la capital de l’Alt Penedès.
La festà està organitzada per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, amb la col.laboració de la Delegació del Front Polisario a Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. La festa també compta amb la participació d’entitats com el col·lectiu artístic El Gargot, Filigrana, els esplais MIV i CAU, les Dones Sahrauís de l’Hospitalet, Farasha-Dansa oriental i creativa i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès.
La celebració començarà a les 9 del matí i s’acabarà sobre les set del vespre.
Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat, del compromís i de la solidaritat de Vilafranca, l’Alt Penedès i Catalunya amb el poble sahrauí. La festa consisteix en una trobada festiva i reivindicativa amb presència dels infants sahrauís acollits a Catalunya, acompanyats de les famílies acollidores i amics i amigues del poble sahrauí. És una festa oberta a tothom i es preveu l’assistència d’unes 1.500 persones. La trobada té l’objectiu de donar la benvinguda als infants sahrauís i agrair la solidaritat de les famílies que els acullen. Però la trobada també tindrà un important ressò polític i reivindicatiu.

A les nou del matí es farà una benvinguda a tots els infants sahrauís provinents d’arreu de Catalunya i les seves famílies acollidores amb un photocall, una performance d’agermanament i una flashmob dinamitzada pel Consell d’Esports. Seguidament, els col·lectius artístics i els esplais faran tallers, jocs tradicionals catalans i es pintarà un mural del mapa del Sàhara . Poc abans de dinar, es farà l’espectacle de pallassos i de circ ‘El Circ Filixic’ i la lectura del manifest per part de la síndica de greuges de Vilafranca, Glòria Valeri.
Per dinar hi haurà una zona de pícnic, servei de bar i Truck Foods. Havent dinat, dobre les quatre, es reprendrà l’activitat amb tallers de dansa oriental i es farà una performance artística final com a cloenda.

També, durant tot el dia, es faran tallers de sensibilització de la situació actual del poble sahrauí i les perspectives de futur, es podran veure exposicions del projecte ‘Vacances en Pau’ i del projecte de sensibilització de les mines, hi haurà instal·lada una unitat mòbil del Banc de Sang i un espai de venda de llibres i marxandatge.
El programa complet i detallat es pot veure al web acaps-wap.vilaentitats.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: