Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vallformosa reuneix 400 persones a la 21ena trobada de proveïdors de raïm

Vallformosa ha celebrat la 21ena trobada de proveïdors, una cita anual que permet mantenir el contacte amb els viticultors que subministren de raïm aquest celler penedesenc. Unes 400 persones, repartides en dos dies, dimarts i dimecres, han participat a la trobada, que tenia lloc a les instal·lacions centrals del celler a Vilobí.

El director general de Vallformosa Vicenç Vidal destaca que la cita serveix per a transmetre als proveïdors la idea de que són companys de viatge indispensables perquè el celler pugui elaborar bons vins i caves.

En el transcurs de les jornades s’ha parlat de les previsions per a aquesta verema. Tot indica que es començarà a collir aviat i que serà una verema una mica més curta de quilos. El director tècnic de Vallformosa Xavier Pons explica que preveuen collir entre 3 i 7 dies abans les varietats més primerenques.

La trobada ha inclòs, d’altra banda, una presentació tècnica sobre el sòl de la vinya a càrrec de l’enginyer agrònom Lluís Coll.

Amb el mapa de les set subzones de la DO Penedès en perspectiva, Coll insisteix en la importància de tenir en compte les particularitats del terrer per saber manejar-lo i guanyar fertilitat i per, en definitiva, obtenir un raïm millor.

L’enginyer agrònom adverteix als pagesos que alguns cellers començaran a demandar informació més detallada sobre els sòls de les finques a mesura que es vagi instaurant la nova subzonificació de la denominació d’origen.
La 21 trobada de proveïdors de Vallformosa també ha servit per a premiar les millors varietats de la collita 2014. El primer premi de varietats blanques va ser per a Rosa Figueras Jané, de La Bleda, mentre que el de varietats negres va ser per a Josep Olivella Almirall, de Sant Martí Sarroca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: