Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vintena de persones participen en una xerrada debat sobre la vida i el treball a la vinya i al sector del vi a la comarca

La sessió es va organitzar dissabte a la tarda a la plaça de l’Oli, tot just davant de la Biblioteca Torras i Bages, organitzada per Endavant-OSAN i amb la participació del doctor en filosofia i col·laborador del Arxiu Històric Municipal, Joan Cuscó; Maria Rovira, pagesa i viticultora; i Josep Marrugat, viticultor i representant sindical.

La voluntat era oferir una visió, des del territori, de com es viu el món de la pagesia. En el cas de Joan Cuscó la intenció era oferir una visió també amb una certa perspectiva històrica.

Per la seva banda, Maria Rovira remarcava que calia tenir en compte la lluita del dia a dia de la pagesia que viu encara en una crisi important; però que és qui manté el territori que tant es vol defensar.

Els organitzadors volien iniciar una reflexió i debat públic sobre la capacitat de decidir sobre què i com volem viure com a territori i què s’hauria de canviar, quins interessos mouen el sector i en quines condicions es treballa. I aprofitar fer-ho coincidint amb un moment com el Vijazz. Així mateix la voluntat és crear un grup de treball per aprofundir en la temàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: