Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una exposició commemora els 50 anys dels Tastavins Penedès

Ahir a la tarda l’alcalde de Vilafranca va inaugurar una exposició que s’ha obert a la sala d’exposicions de la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum de Vilafranca per commemorar els 50 anys de l’acadèmia bàquica més antiga de l’estat.

A través de testimonis gràfics l’exposició fa un repàs a la història de l’entitat.
L’encarregat de fer el recull ha estat el membre de l’Acadèmia, Fèlix Juvé, nebot del qui va ser també el mestre de cerimònies dels Tastavins durant molts anys, l’apotecari Josep Recasens.
Juvé ha fet un recull d’objectes, documents, quadres i reculls de premsa que hi ha a l’arxiu de l’acadèmia.

Entre el recull que s’exposa s’hi poden trobar algunes curiositats.
La mostra es va inaugurar amb la protocol·lària tallada de cinta per part de l’alcalde, Pere Regull, que va felicitar l’entitat pels seus 50 anys, sobretot pel treball que fa l’Acadèmia en favor del territori amb aportacions tan destacades com el Vijazz que situa Vilafranca com un punt de referència a tot el país.

Acompanyaven l’alcalde el president dels Tastavins, Joan Tarrada i els regidors de cultura, Raimon Gusi, i de promoció econòmica, Joan Manel Montfort, entre d’altres.
L’exposició es pot visitar fins el 19 de juliol, els divendres de sis a nou del vespre, els dissabtes de 10 a dues i de sis a nou i els diumenges de 10 del matí a dues del migdia.
Amb motiu del Vijazz les tardes d’aquest divendres i dissabte l’exposició romandrà tancada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: