Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Treball”, de Fermín Díez de Ulzurrun, planteja dubtes sobre el capitalisme a la galeria Sicart

Divendres una desena de persones van poder gaudir de la visita guiada a l’exposició que fins el 23 d’aquest mes de juliol es pot veure a la galeria Sicart. I van poder fer-ho amb Fermín Díez de Ulzurrum, que és l’autor de “Treball”, la instal·lació que acull la galeria. Consta de diferents formats d’obra que van des del dibuix al vídeo, passant per la fotografia, l’escultura i la instal·lació.

La feina de Fermín Díez de Ulzurrun es desenvolupa com un mitjà d’entendre les contínues evolucions o ajustos en el capitalisme i de quina manera aquests canvis afecten les classes mitjanes en aspectes que van des de la organització social, a la manera de vida hegemònica així com a aspectes identitaris condicionats pels seus cicles. Una proposta, per exemple, de les tres que es poden veure a la Sicart treballa de manera distòpica sobre un planell de la ciutat de Berlín i la creació d’una zona per artistes i creadors.

La seva feina es planteja com a generador de models col·laboratius en contraposició als models productius hegemònics que s’han succeït des de l’inici de la industrialització amb l’objectiu de redefinir el model sostenible a seguir. Així mateix, qüestiona la manera en què els models productius hegemònics afecten al model socioeconòmic de les personalitats i com aquests  models organitzatius son definitoris dels models de consum.

Aquesta mostra es complementa també amb una mena de taula de treball on es mostren algunes de les seves eines i motius d’inspiració. A més, per exemple una peça que representa una corona d’espines i que vol significar i fer reflexionar sobre l’èxit.

Una altra de les peces que es pot veure en aquesta exposició és un mico, model que volien ser infinites peces com aquesta simbologia del procés productiu actual.

Fermín Díez de Ulzurrun és dissenyador industrial, postgrau en direcció de plantes industrials per la Universitat Politècnica de Catalunya. Compagina la seva tasca professional com a director industrial en empresa del sector d’automoció amb la seva carrera com a artista plàstic.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: