Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Procés Constituent Alt Penedès demana el vot per Junts pel Sí i la CUP el proper 27-S

Els membres de Procés Constituent Alt Penedès han explicat en roda de premsa, a Vilafranca, els motius pels quals han decidit no afegir-se a una candidatura de confluència amb cap dels partits que es presenten a les eleccions del 27-S.

Fèlix Simon ha explicat que el moviment també ha descartat engegar una candidatura pròpia i opta per recomanar el vot per a les dues úniques opcions rupturistes en el terreny nacional i social que consideren que garanteixen la independència, Junts pel Sí i la CUP.

El moviment liderat per la monja benedictina Teresa Forcades i l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va decidir en assemblea que no s’afegia a la candidatura Catalunya sí que es pot, formada per ICV-EUiA i Podem, per un 60’6% dels vots. En la mateixa assemblea, celebrada al Palau Firal de Cornellà, l’opció d’anar en solitari va obtenir 35 vots, la possibilitat d’anar amb la CUP 60 vots i l’opció de no presentar-se va obtenir 214 vots.
El moviment exposa greus discrepàncies sorgides en les negociacions per adherir-se a Catalunya sí que es pot, fins al punt que els temes claus no han estat adoptats fruit de la confluència, sinó que són una imposició dels ecosocialistes i Podem. Procés Constituent, diuen, “no tenia cap pes”.
Fèlix Simon afegeix que hi ha acords claus que van contra l’ADN de Procés Constituent com el fet que no garanteixin el sí a la independència de Catalunya.

Fèlix Simon reconeix que molts membres de Procés Constituent s’han acostat a la CUP, tot i que com a moviment han fet tard i opten per recomanar el vot tant per als cupaires com per a Junts pel Sí.
Tot i no presentar-se a la propera cita electoral, des del moviment es mostren disposats a continuar treballant pel canvi de model polític, econòmic i social, amb un procés fet des de baix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: