Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nexes&Poètics homenatja la paraula i els llibres al Claustre de Sant Francesc

Obra dels artistes plàstics i instigadors culturals Pep Camps i Pere Casanovas, Nexes&Poètics mostra una visió lúdica de la xarxa de vincles personals i poètics traçats pels nostres poetes al llarg de les seves vides.

En el que defineixen com “envelat poèticoliterari”, Camps i Casanovas han ajuntat com a parelles de ball a Baudelaire i Jacint Verdaguer, Montserrat Roig i Doris Lessing, Gabriel Ferrater i Virginia Woolf o Francesc Pujols i Bertrand Rusell.

A partir d’aquests nexes, es reivindica en definitiva la paraula i el llibre, com explica Pere Casanovas.
A través de tres àmbits: poètico-literari, històric i homenatges, l’exposició es pot recórrer a través de diferents disciplines artístiques. En diferents espais del Claustre hi trobareu deu llibres de gran format, una vídeo-instal·lació en homenatge al Primer Festival de poesia Catalana, celebrat l’any 70, i un homenatge al mateix Claustre de Sant Francesc i a grans nissagues de Vilafranca que van donar contingut a una important biblioteca de filosofia, coneguda arreu d’Europa.
Com a complement, Nexes&Poètics també proposa un joc al visitant
perquè construeixi el seu propi llibre.

Produïda per l’ajuntament de Vilafranca en el marc de la Capitalitat Cultural 2015, Nexes&Poètics ha estat dissenyada expressament per al Claustre de Sant Francesc, però els seus creadors no descarten dur-la a altres espais i poblacions.
La inauguració, ahir al vespre, va comptar amb el poeta i cantant Pau Riba i la poetessa Dolors Miquel.

Comentaris

  1. Pere Casanovas

    Home, crec que seria elegant incloure el vídeo que vareu venir a filmar, no?? !!
    Una acte en el qual hi van assistir 150 persones – a més la presència de la poetessa Dolors Miquel i el poeta i cantant Pau Riba, que presentaven l’acte d’inauguració- potser hauria de tenir un tracte periodístic informatiu, com a mínim, igual a d’altres en que només n’hi havia 30.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: