Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’informe Municipi i empresa 2015 de l’ADEPG aposta per l’entesa públic – privada per acompanyar el canvi de cicle econòmic

Aquest matí s’ha presentat a la seu de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf a Vilafranca l’informe “Municipi i empresa 2015”. El document planteja 210 propostes, aplegades en 46 directrius i contingudes en 8 àmbits d’actuació, adreçades als “decisors públics locals” per acompanyar el canvi de cicle econòmic que s’entreveu.

L’objectiu de l’ADEPG és potenciar l’eclosió econòmica de l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf adaptant el document a cadascun dels 47 municipis que integren les tres comarques.
Les actuacions que s’enumeren a l’informe tenen un marc comú: l’aposta clara i decidida per la cooperació públic – privada com a motor de la dinamització econòmica.

Sis anys de crisi han provocat greus estralls en el teixit empresarial públic i privat del Gran Penedès. Les taxes d’atur registral se situen per sobre del 17% a l’Alt Penedès, gairebé al 20% al Garraf i per sobre del 25% al Baix Penedès; i les liquidacions de negocis han deixat un saldo negatiu de més de 2.000 centres de cotització en tota la zona. La intenció de l’ADEPG és sortir d’aquest forat aprofitant les oportunitats que ja té el territori, com la posició geogràfica adient per a la logística; i revitalitzant la indústria, que ha permès salvar els mobles durant el període de crisi. Però es contemplen també molts altres aspectes.

Totes les propostes que recull el document parteixen de la base que la planificació dels municipis no pot ser a quatre anys vista, sinó que sempre cal pensar més enllà.

L’ADEGP comença ronda de contactes amb els ajuntaments demà mateix a Sant Pere de Riudebitlles. Els responsables de la patronal han destacat la bona rebuda que ha tingut l’informe entre els municipis i han insistit en la idea que no se’n volen deixar ni un per petit que sigui.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: