Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola de Música incorpora la trompa a partir del curs que ve

La trompa serà el nou instrument que l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet oferirà per fer-ne classes a partir del curs que ve. Aquest instrument de vent metall és la última incorporació als vint instruments diferents que es poden estudiar a l’Escola. El curs 2015-2016 comptarà amb uns 550 alumnes i 25 professors, tot [...]

La trompa serà el nou instrument que l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet oferirà per fer-ne classes a partir del curs que ve. Aquest instrument de vent metall és la última incorporació als vint instruments diferents que es poden estudiar a l’Escola.

El curs 2015-2016 comptarà amb uns 550 alumnes i 25 professors, tot i que les matriculacions encara poden variar fins el setembre.

L’estructura de l’Escola de Música abans era molt piramidal: molts nens petits que, a mesura que s’anaven fent grans, anaven deixant l’Escola. Al llarg dels últims anys, però, s’ha aconseguit que molts d’aquests alumnes que creixen es quedin més anys i, d’aquesta forma, explotar la qualitat musical que han anat adquirint.

El bon nivell d’agrupacions com la Big Band han ajudat a que s’allargui la relació dels alumnes amb l’Escola, que estan més motivats gràcies a les dinàmiques que s’adquireixen. L’Escola de Música, per exemple, seguirà fent intercanvis amb el País Basc; aquest any amb l’orquestra de corda i la Big Band.

Gràcies a aquestes agrupacions, Miret explica que actualment la demanda ja és molt més diversificada i defuig cada cop més dels típics instruments, com la guitarra o el piano.

Des de l’Escola de Música, hi ha com a proper objectiu aconseguir una aula de percussió clàssica i es reclama la conscienciació dels polítics per comprar, per exemple, dues timbales.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: