Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les excavacions arqueològiques al Pla dels Albats permetran conèixer la forma urbana del barri d’extramurs de la ciutat medieval d’Olèrdola

Els entorns del castell d’Olèrdola s’han començat a estudiar amb metodologia científica per primer cop. La intervenció, liderada per la Universitat de Barcelona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, s’emmarca dins el projecte de recerca 2014-2017 ECLOC.

Els treballs d’enguany es centren en l’àrea central del barri d’extramurs del Pla dels Albats. Paral·lelament, s’està treballant en la documentació topogràfica de tots els elements estructurals relacionats amb l’urbanisme de la ciutat medieval d’Olèrdola.

Olèrdola és un dels pocs llos a la Península Ibèrica que es conserven i que permeten definir aquest urbanisme sense interferències d’ocupacions posteriors, ja que va ser abandonada a principis del segle XII.

S’han programat dos grups de treball de característiques i objectius diferents. Un grup compta amb la participació de joves de la zona d’entre 12 i 16 anys; en aquest cas, es pretén apropar el patrimoni arqueològic i la feina dels arqueòlegs als més joves i promoure així la sensibilitat i l’interès envers aquesta disciplina científica.

L’altre grup està format per arqueòlegs llicenciats o estudiants universitaris de temàtiques relacionades que augmentaran els seus coneixements durant la intervenció d’aquest espai en el qual es treballa especialment la documentació d’estructures religioses i les sepultures humanes. Una curiositat és que aquest tipus de tombes són conegudes tècnicament com a tombes olerdolanes, com a conseqüència de les excavacions prèvies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: