Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edició d’aquest 2015 dels Juliols de la UB s’ha centrat en els sentits del vi

Vinseum ha acollit un any més els cursos d’estiu que sota el nom de Juliols organitza la Universitat de Barcelona en diferents municipis per tractar també temàtiques diverses. A Vilafranca, des fa vuit anys la temàtica és les cultures del vi, com explica el seu coordinador Joan Cuscó.

Enguany la proposta, que s’ha anat desenvolupant al llarg d’aquesta setmana i que acabarà divendres, feia una proposta de viatge a través dels sentits. Per exemple per conèixer com ha canviat el tast dels vins al llarg de la història. La proposta, com sempre, es combina amb visites a cellers de la comarca.

En la sessió que es feia dimecres a la tarda es va parlar de les galeries Laietanes, creades a Barcelona l’any 1915. La periodista Montse Serra va ser l’encarregada d’introduir una visió històrica d’aquest espai cultural barceloní, que entre altres peculiaritats tenia un celler que disposava d’una carta de vins molt interessant.

I precisament per parlar d’aquesta carta de vins, i de fer-ne la comparativa de com era fa 100 anys i de com podria ser ara, se’n va encarregar el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca.

Al llarg d’aquesta setmana, els aproximadament 30 alumnes del curs participen en diverses activitats com ara conferències, visites guiades o tastos. La majoria dels assistents són estudiants de la mateixa Universitat de Barcelona; però prop d’un 30% són gent de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: