Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca renovarà la seva adhesió a l’AMI i aprova una moció sobre l’exercici de la sobirania fiscal

A l’apartat de mocions, l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat la renovació de la seva adhesió a l’Associació de Municipis per la independència arran d’una moció presentada per ERC i la CUP. Els dos grups van manifestar la importància de mantenir el compromís amb l’associació en el moment actual, a les portes del 27-S i amb la idea que la independència s’ha de fer des del municipalisme.

La moció va prosperar amb els vots a favor de CiU, CUP, ERC i VeC, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP. El regidor Josep Ramon es va comprometre a posar en coneixement de la delegació del govern la decisió del plenari perquè la impugni judicialment.

La CUP i ERC van presentar una altra moció conjunta, en aquesta ocasió sobre l’exercici de la sobirania fiscal: és a dir, pagar els impostos a la hisenda catalana. El consistori vilafranquí ja havia aprovat una moció similar fa uns mesos, que no s’ha arribat a aplicar. En aquest cas, sembla que l’aprovació també serà, de moment, simbòlica. Va prosperar amb els vots de CiU, la CUP, ERC i VeC mentre que el PSC no va votar en considerar que no tenia sentit fer-ho i el PP hi va votar en contra, tot recordant que aviat començaran les negociacions del consell fiscal entre estat i Comunitats Autònomes per trobar nou model de finançament.

També es van aprovar una moció de la CUP demanant l’arxiu de la causa penal pel cas laboral Expert, arran d’uns fets ocorreguts fa 11 anys al Baix Penedès, i la moció d’urgència presentada per alcaldia a petició de les associacions de comerciants i la Unió Empresarial del Penedès per donar suport a la celebració del dia dels horaris europeus, que tindrà lloc el proper 15 de setembre a Vilafranca.
Finalment, la moció de Vilafranca en Comú de rebuig a l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions no va tirar endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: